• Pzt - Cmt: 09:00 - 19:00
  • Adres: Akdeniz Caddesi No:1 K.3, D.309 Pasaport İzmir

Sitenizi Hazırlatırken...

Sitenizi Hazırlatırken...
Gelişen teknoloji gereği internetin kullanılması ve internet üzerinden satış yapmak veya ürünlerinin firmalarının tanıtımını yapmak için oluşturulan web sitelerinizde, sizlerin veya web tasarımcılarınızın dikkat etmesi gereken unsurları aşağıdaki gibi nacizhane sıralamak isterim.
Öncelikle tasarımcınıza sitenizin ulaşmak istediği kitleye en kısa nasıl ulaşması ile ilgili sade bir anasayfa tasarlatın.
Anasayfa en belirleyici etkendir. Hızlı ve anlaşılır olmalıdır. Çünkü arama motorları anasayfa üzerinden sitenizi sayfalarlar.
Anasayfanızı Dükkanınızın Vitrini gibi düşünün , temiz camlı içeride ne olduğu anlaşılan bir dükkan kimin dikkatini çekmez ki ?
Eğer siteniz statikse yani 10 - 30 sayfayı aşmayacak şekilde çok fazla güncelleme istemeyen bir şekilde ise ;
Sayfalarınızın .html yada .htm uzantılı sayfalardan oluşturulmasını rica edin.
Anasayfanızın ve diğer sayfalarınızın meta taglarını (o sayfayı Google anlatan kelimler ve kelime gruplarını) özenle seçin ve her sayfa için o sayfa neyi anlatıyorsa sadece o kelimeleri sayfalarda bulundurun.
Sayfalarda kullanılan , elementlerin (table, div , span gibi Web tasarımcınız anlayacaktır.) meta taglarınında mümkün olduğunca başlık , açıklama gibi kısımlarının doldurulmasını rica edin.
Anasayfanızdan diğer sayfalara ve o sayfalardan da diğer sayfalara bağlantısı olan linkleri bulundurmaya çalışın.
Sayfa boyutlarınızı küçük tutturmaya çalışın , bir ürününüzün resmini 8 megapixel kameranızdan çekilen ürün resmini direk koymak yerine , çeşitli programlarla resmin boyutu küçültülerek koymaya çalışın. Açılmayan yada geç gelen bir ürün sayfası direk çıkış için en büyük nedendir. Bir spor ayakkabı mağazasında 41 numara ayakkabınızın depodan getirilmesini beklemek kadar sıkıcı ve mağazayı terk etme hissi uyandıran başka bir neden daha yoktur.
Sayfalarınızda firmanızı ve ürünlerinizi samimi bir şekilde gerçekten sizin yazmış olduğunuz yazılarla anlatın. UNUTMAYIN ! Google ın ve diğer arama motorlarının en çok sevdiği şey ÖZGÜNLÜKTÜR ! Aynı ürünü anlatan 1000 tane firma olsa bile sizin anlatımınız o 1000 tane firmadan farklı olursa Google için seçilme şansınız o kadar artar.
Sayfanızdaki anahtar kelimeler de o sayfa neyi anlatıyorsa onunla ilgili kelimeler yazın.
Sayfalarınızın meta taglarındaki açıklama kısmına mutlaka o sayfa ile ilgili açıklama olmasına özen gösterin. Bu açıklamayı abartmadan 155 karakter olarak belirtmeniz avantajdır. (Fazlada olabilir ama abartmayın)
Web sayfanıza dışarıdan linkler almaya çalışın.
Web sayfanıza direk girişler yapılmasını sağlayın. yani googledan sayfanıza girmek yerine internet Explorer ın yukarıda http://www. lu kısmından websitenizin ismini yazarak giriş yapılamasını sağlayın.
Sitenizde muhakkak site haritası olmalı , web tasarımcınızı bu konuda uyarın , bu site haritası web sitenizde bulunan tüm sayfaların linklerinin bir sayfada bulunduğu bir sayfadır. Sitenizin kullanıcıları, Google ve diğer arama motorları bu sayfayı görünce çocuk gibi sevinirler.
Web tasarımcınız , Web sitenizi arama motorlarına daha iyi anlatacak , Google , yahoo , Bing gibi büyük motorların ücretsiz sunduklar site yöneticisi araçları kullanmasını bilmeli ve faydalanmalı onu bu konuda uyarın.