• Pzt - Cmt: 09:00 - 19:00
  • Adres: Akdeniz Caddesi No:1 K.3, D.309 Pasaport İzmir

Google Trends Kullanıma Açıldı!

Google Trends Kullanıma Açıldı!
İnternet, her geçen gün büyümekte olan bir evren haline geliyor. İnternet kullanıcılarının arama tercihleri ve ilgi alanları, trendlerin belirlenmesinde büyük bir öneme sahip. 2006 yılında başlatılmasına rağmen kullanıcılara bu yıl açıldı.

Google Trends, Google tarafından sunulan bir hizmet olup, kullanıcıların dünya genelinde veya belirli bir coğrafi bölgede popüler aramaları, trendleri ve ilgi alanlarını izlemelerine olanak tanımakta. 2006 yılında başlatılan bu hizmet, günümüzde önemli geliştirmeler ve güncellemelerle daha da güçlendi.
 

Google Trends'in bu yıl  kullanıcılara bir dizi yenilikçi araç sunuyor.

Öncelikle, "Trending Searches" bölümü, en hızlı yükselen aramaların listesini sunar. Bu sayede, kullanıcılar güncel olaylar, popüler haberler veya yeni trendler hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar.
 

Ayrıca, Google Trends'in son sürümü, arama sonuçlarının zamana göre nasıl değiştiğini gösteren grafikler ve görsel verilerle kullanıcı deneyimini iyileştirdi.

Bu grafikler, belirli bir dönemde bir kelimenin veya kelime öbeğinin popülerliğini gösteriyor. Böylece, belirli bir trendin yükselişini, düşüşünü veya zaman içindeki değişimini görsel olarak takip etmek mümkün oldu.
 
Google Trends ayrıca, belirli bir arama teriminin hangi bölgelerde daha popüler olduğunu gösteren coğrafi verileri sunarak bir ürünün veya trendin hangi bölgelerde daha çok talep gördüğünü belirlemek için pazarlamacılar ve işletmeler için son derece değerli bir bilgi sağlar.
 
2009 yılında Google Trends'in halka sunulması, internet trendlerinin analiz edilmesini daha erişilebilir hale getirdi. Bu hizmet, kullanıcıların belirli bir zamanda neyin popüler olduğunu, hangi konuların ilgi çektiğini ve insanların neler hakkında konuştuğunu anlamalarına yardımcı oldu.