• Pzt - Cmt: 09:00 - 19:00
  • Adres: Akdeniz Caddesi No:1 K.3, D.309 Pasaport İzmir

Web Geliştirmede Yenilikçi Yaklaşımlar

Web Geliştirmede Yenilikçi Yaklaşımlar

WebMatrix: 

Başlangıç düzeyindeki geliştiricilerin hızlı ve kolay bir şekilde web siteleri oluşturmasını sağlayan bir platformdur. İçerisinde bir web sunucusu, veritabanı yönetimi araçları ve hafif bir geliştirme ortamı barındırmaktadır. WebMatrix, kullanıcı dostu arayüzü ve şablonlarla desteklenen yapısıyla web geliştirme sürecini kolaylaştırıyor.
 

ASP.NET MVC:

 Model-View-Controller (MVC) mimarisini temel alan bir web uygulama geliştirme çerçevesidir. MVC mimarisi, sunucu tarafındaki kodu daha iyi organize etmeyi, modülerliği artırmayı ve test edilebilirliği kolaylaştırmayı hedefler. Bu da web geliştirme sürecinde daha esneklik ve kontrol sağlıyor.
 

View Engine:

Web uygulamalarında görüntüleme katmanını yönetmek için kullanılan teknolojilerdir. 2010 yılında, ASP.NET MVC'nin yanı sıra farklı View Engine'lar da popülerlik kazandı. Web Forms View Engine ve Razor View Engine en yaygın kullanılanlardı. Web Forms View Engine, geleneksel ASP.NET Web Forms tabanlı yapıyı sürdürürken, Razor View Engine daha hafif ve daha okunabilir bir sözdizimine sahipti. Bu View Engine'lar, geliştiricilere farklı seçenekler sunarak web geliştirme sürecini daha esnek hale getirdi.