• Pzt - Cmt: 09:00 - 19:00
  • Adres: Akdeniz Caddesi No:1 K.3, D.309 Pasaport İzmir

Jquery Nedir | Jquery Nerelerde Kullanılır
Eşsiz bir kütüphane, Jquery...

jQuery, JavaScript tabanlı bir kütüphanedir. Web geliştirme alanında sıklıkla kullanılan jQuery, web sayfalarının etkileşimli hale getirilmesine olanak tanır.
 
jQuery, JavaScript ile yazılmış bir kütüphanedir ve bu sayede, JavaScript'e olan hakimiyeti olan geliştiriciler tarafından kolayca kullanılabilir. jQuery, HTML (Hyper Text Markup Language) dokümanı üzerinde gezinme, HTML elemanlarına erişim, CSS (Cascading Style Sheets) özellikleri üzerinde değişiklik yapma ve etkileşimli özellikler eklemek gibi işlemleri kolaylaştırır.
 
jQuery, aynı zamanda AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) çağrılarını kolaylaştırır ve bu sayede, web sayfalarının dinamik olarak yenilenmesini ve verilerin arka planda alınıp gösterilmesini sağlar.
 
jQuery, hazır kod blokları ve plugin'leri içerir. Bu kod blokları, web sayfaları için sık kullanılan bileşenlerin (örneğin, resim galerileri, takvimler, açılır menüler, form işlemleri, animasyonlar vb.) tasarımını kolaylaştırır.
 
jQuery, aynı zamanda diğer teknolojilerle birlikte kullanılabilir. Örneğin, React, Angular, Vue.js gibi framework'lerle birlikte kullanılarak, web sayfalarının etkileşimli özellikleri daha da geliştirilebilir.
 
jQuery, Hazır kod blokları ve plugin'leri içerir ve diğer teknolojilerle birlikte kullanılabilir. Web geliştirme alanında sıkça kullanıldığı için, sürekli olarak geliştirilmekte ve güncellenmektedir.

 Jquery İle İlgili Son Makalelerimiz

jQuery'nin 11 Haziran 2009 Güncellemesi: Web Geliştiriciler için Yeni Bir Dönem
  • Salı, 16 Haziran 2009
  • Team Innova

jQuery'nin 11 Haziran 2009 Güncellemesi: Web Geliştiriciler için Yeni Bir Dönem

jQuery, web geliştiricileri tarafından yaygın olarak kullanılan ve web sayfalarında etkileşimli ve dinamik özellikler oluşturmayı kolaylaştıran bir JavaScript kütüphanesidir. Geçtiğimiz günlerde gel..

devamı için
Modern Web Uygulamaları İçin jQuery: İleri Düzey İnteraktivite ve Görsellik
  • Pazartesi, 15 Eylül 2008
  • Team Innova

Modern Web Uygulamaları İçin jQuery: İleri Düzey İnteraktivite ve Görsellik

Web geliştirmenlerinin hayatını kolaylaştıran ve web sitelerini daha etkileyici hale getiren jQuery, Günümüzde göz kamaştırıcı bir yükseliş yaşamaktadır. JavaScript tabanlı ..

devamı için
Web Tasarımında Trendler ve İleri Teknikler
  • Çarşamba, 31 Mayıs 2006
  • Team Innova

Web Tasarımında Trendler ve İleri Teknikler

Web tasarımı sürekli olarak gelişen bir disiplindir ve yeniliklere açıktır. İleri teknikler arasında AJAX, interaktif tasarımlar, ve jQuery kullanımı yer alabilir. Bu arada trendler arasında da retr..

devamı için