• Pzt - Cmt: 09:00 - 19:00
  • Adres: Akdeniz Caddesi No:1 K.3, D.309 Pasaport İzmir

Node Red Nedir | Node Red Nerelerde Kullanılır
Tüm teknolojik araçlarınızı birbiri ile konuşturuyor, ofisinize 1 km yaklaştığınızda kahve makinanızın çalışmasını sağlıyoruz.

Node-RED, IoT (Nesnelerin İnterneti) uygulamaları için görsel bir programlama aracıdır. Node-RED, web tarayıcısı üzerinden erişilebilen bir arayüz kullanır ve düğümler (node) ve akışlar (flow) kullanarak uygulama geliştirmeye olanak tanır.
 
Düğümler, Node-RED'in temel yapı taşlarıdır. Her düğüm, belirli bir işlevi gerçekleştiren bir program veya yazılım bileşenidir. Örneğin, MQTT mesajlaşma protokolünü kullanan bir düğüm, MQTT mesajlarını dinlemek veya yayınlamak için kullanılabilir.
 
Akışlar, düğümler arasındaki bağlantıları ifade eder. Akışlar, düğümlerden gelen verileri işleyebilir veya düğümlere veri gönderebilir.
 
Node-RED, IoT uygulamalarının yanı sıra, veri akışı yönetimi, API geliştirme ve hatta makine öğrenimi gibi farklı alanlarda da kullanılabilir.
 
Node-RED, açık kaynaklı bir yazılımdır ve Node.js üzerine inşa edilmiştir. Node-RED'in kolay kullanımı ve görsel arayüzü sayesinde, IoT uygulamaları geliştirmek için gerekli olan yazılım bilgisine sahip olmayan kullanıcılar bile uygulama geliştirebilirler.
 
IoT uygulamaları için görsel bir programlama aracıdır. Düğümler ve akışlar kullanarak IoT uygulamalarının geliştirilmesine olanak tanır.

Node-RED, açık kaynaklı bir yazılımdır ve Node.js üzerine inşa edilmiştir. Kolay kullanımı ve görsel arayüzü sayesinde, uygulama geliştirme konusunda tecrübeli olmayan kullanıcılar bile IoT uygulamaları geliştirebilirler.